Steenhuizestraat 39 in Sint-Lievens-Esse Gentse Steenweg 8 a/b in Aalst 0479 75 70 06  info@carolien-wellekens.be

Baby's / Kinderen

Jullie baby wordt geboren, maar soms loopt de start van zo een nieuw leventje niet helemaal vlot en lijkt jullie baby zich niet zo goed in zijn vel te voelen. Dit brengt vaak onzekerheid en stress met zich mee voor de ouders. Osteopathie kan hier een oplossing bieden.

Een moeilijke zwangerschap of een zware bevalling kunnen een grote impact hebben op je baby. Hierdoor kunnen blokkades en spanningen ontstaan in het lichaam waardoor je baby na de geboorte diverse klachten kan ontwikkelen.

Bij het eerste consult vindt er een uitgebreid vraaggesprek plaats om zo jullie baby beter te leren kennen. Drinkt hij/zij goed? Hoe is de stoelgang? Huilt hij/zij vaak? Is hij/zij heel onrustig met armen en benen? Is de zwangerschap goed verlopen? Is de bevalling vlot gegaan? Enz.

Tijdens het onderzoek wordt de beweeglijkheid getest van alle ledematen en de hele wervelkolom, de schedel wordt nagekeken op onregelmatigheden en de buik wordt onderzocht op spanningen.

De behandeling van een baby of kind is niet te vergelijken met een behandeling bij volwassenen. De technieken die toegepast worden zijn veel zachter en minimaler.

Om baby’s en kinderen nog beter te “begrijpen” en te behandelen volgde ik in 2011 een 2-jarige postgraduaat opleiding “Osteopathie bij baby’s en kinderen” en in 2016 volgde ik een postgraduaat cursus “Osteopathie bij baby’s en kinderen volgens Frank de Bakker”. Deze extra opleidingen geven nieuwe inzichten en behandeltechnieken voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Maak nu een afspraak!
Online afspraak

Indicaties

 

Indien u vragen heeft of osteopathie iets kan betekenen voor jouw baby of kind, aarzel dan niet om contact op te nemen.