Steenhuizestraat 39 in Sint-Lievens-Esse Gentse Steenweg 8 a/b in Aalst 0479 75 70 06  info@carolien-wellekens.be

Sporters

Regelmatig sporten is gezond! Toch krijgt zowel de amateur-sporter als de professioneel- sporter wel eens te kampen met blessures. Elke sport heeft zo zijn typische letsels, gaande van overbelasting van bepaalde spieren, pezen en ligamenten tot gewrichtsklachten van schouder, elleboog, pols, heup, knie en voet. Ook met rug – en nekklachten komen sporters vaak in de praktijk.

Osteopathie speelt hierin een curatieve (=genezende) en preventieve rol.

De specifieke klacht krijgt tijdens de behandeling de aandacht, alsook wordt de sporter in zijn totaliteit onderzocht en behandeld. Waarom krijg je nu net die blessure op die plaats? Zijn er nog andere factoren die hierbij een rol spelen? Heb je een slechte houding? Enz.

Blokkades of bewegingsbeperkingen waar je voorheen nog geen last van had, kunnen maken dat je op een bepaald moment toch een blessure oploopt. Het lichaam is in staat om tot op een zeker niveau te compenseren. Wanneer dat compensatie-vermogen opgebruikt is, is de kans groot dat je een blessure oploopt.

De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de blessure door het hele lichaam te onderzoeken op beweeglijkheid. Deze gevonden blokkades, alsook de klachtenregio, zullen dan behandeld worden.

Regelmatige preventieve behandeling bij sporters zorgt ervoor dat de belastbaarheid van het lichaam toeneemt en dat op die manier blessures en overbelastingsletsels vermeden kunnen worden en de sportprestaties verbeteren!

Maak nu een afspraak!
Online afspraak

Indicaties