Steenhuizestraat 39 in Sint-Lievens-Esse Gentse Steenweg 8 a/b in Aalst 0479 75 70 06  info@carolien-wellekens.be

Zwangerschap

Een zwangerschap brengt een rollercoaster aan veranderingen met zich mee, zowel hormonaal als lichamelijk. Je hele lichaam stelt zich in naar het nestelen en laten groeien van je baby.

Hierdoor kan je als zwangere vrouw ongemakken ondervinden zoals bekkenklachten, lage rugpijnen, liespijn, zure oprispingen, zware benen enz. Een osteopatische behandeling kan deze klachten verlichten en verhelpen, ook na de zwangerschap.

Door de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap gaan weefsels verweken en door het groeien van je buik verandert ook je hele lichaamshouding. Dit zijn 2 belangrijke oorzaken voor het ontstaan van diverse klachten.

Bij het eerste consult vindt er een uitgebreid vraaggesprek plaats over de specifieke klacht en over je algemene gezondheidstoestand. Nadien volgt een onderzoek van de klachtenregio en een algemeen bewegingsonderzoek van alle gewrichten en weefsels.

De behandelingstechnieken die worden toegepast zijn veilig voor jou en je baby.

Ook bij een zwangerschapswens kan osteopathie, naast een eventuele fertiliteitsbehandeling, de slaagkansen vergroten. Hierbij wordt tijdens de behandeling de nadruk gelegd op het opsporen en oplossen van blokkades in het bekkengebied en spanning/verklevingen in de regio van baarmoeder- blaas – en darmregio. Hierdoor wordt de beweeglijkheid en doorbloeding van het hele bekkengebied geoptimaliseerd waardoor de slaagkansen voor een zwangerschap toenemen.

Maak nu een afspraak!
Online afspraak

Indicaties

 

Indien u zich afvraagt of een osteopatische behandeling aangewezen is voor uw klachten, aarzel dan niet om contact op te nemen.